Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Rolady z karkówki z pieczarkami i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kaloryczne, ale jakie smaczne pieczone roladki z pieczarkami i cebulą.

Rolady z karkówki z pieczarkami i cebulą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rolady z karkówki z pieczarkami i cebulą

 

  • 4 plastry karkówki
  • oliwa
  • 4 łyżki musztardy rosyjskiej
  • kucharek
  • pieprz czarny mielony
  • 20 dkg pieczarek
  • 1 cebula
  • 5 dkg smalcu

 

Sposób przygotowania:

Rolady z karkówki z pieczarkami i cebulą
Umyte i osuszone plastry karkówki rozbić. Z obu stron natrzeć oliwą i przyprawą kucharek oraz pieprzem. Z jednej strony natrzeć musztardą rosyjską. Pieczarki posiekać i udusić na łyżce oliwy. Przyprawić. Na każdym kawałku mięsa ułożyć część pieczarek i trochę pokrojonej cebuli. Zwinąć roladki. Ułożyć w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym. Na każdej roladki położyć niewielki kawałek smalcu. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni około 1,5 godziny. Podawać np. z pieczonymi ziemniakami i surówką.
Rolady z karkówki z pieczarkami i cebulą
Na mięsie układamu uduszone pieczarki i cebulę.
Rolady z karkówki z pieczarkami i cebulą
Zwinięte roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Rolady z karkówki z pieczarkami i cebulą
Piec przez 1,5 godziny w temperaturze 190 stopni.