Sposób przygotowania:
Roladki z kurczaka z serem górskimETAP 1:
Od piersi kurczaka odkroiłam polędwiczkę, obie części przykryłam folią spożywczą i delikatnie rozbiłam. Odwróciłam razem z folią mięso i złożyłam tak, aby tworzyło jedną całość bez dziur. Na kurczaku rozłożyłam kawałki sera, dodałam posiekaną natkę, roztarty czosnek i przyprawy.
ETAP 2:
Wspomagając się folią zwinęłam mięso w roladkę. Z drugą piersią postąpiłam tak samo. Jajko rozbiłam z odrobiną soli i pieprzu. Przygotowane roladki oprószyłam mąką, zanurzyłam w jajku i obtoczyłam dokładnie w mieszaninie mąki i płatków owsianych.
ETAP 3:
Na patelni rozgrzałam olej rzepakowy i włożyłam delikatnie zawinięte mięso.
ETAP 4:
Smażyłam bardzo dokładnie, z każdej strony na średniej mocy palnika do pełnego zrumienienia. Podałam z mieszanką sałat.