Sposób przygotowania:
Rolada z kurczaka z ogórkiemI
 
Mięso kroimy w plastry, rozbijamy delikatnie, doprawiamy solą oraz przyprawą. Układamy w podłużnej formie tak żeby przykryć dno oraz boki, pozostawiając brzegi mięsa do przykrycia góry.
II
 
Na mięsie układamy całe ogórki, nie kroimy ich.
III
 
Przykrywamy kawałkami pozostałymi mięsa i układamy na mięsie plasterki sera mozzarelli.
IV
 
Następnie układamy marchewki i zawijamy brzegi mięsa do góry, żeby przykryć wierzch rolady.
V
 
5. Pieczemy w piekarniku 30 minut w 180°C.
6. Pięć minut przed końcem pieczenia, wyjmujemy roladę przykrywamy wierzch plasterkami żółtego sera i polewamy ketchupem. Ponownie umieszczamy w piekarniku i chwilkę pieczemy.
VI
 
Rolada gotowa, podajemy na ciepło lub można obłożyć kanapki.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
mocsłodkości