Sposób przygotowania:
Rolada kolorowa
Warzywa gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
Kurczaka delikatnie rozbijamy i doprawiamy z obu stron solą , pieprzem i przyprawą do kurczaka.
Na foli aluminiowej rozkładamy połowę plastrów kurczaka, na nich warzywa i starty żółty ser, wierzch przykrywamy resztą plastrów kurczaka podwijając boki kurczaka.
Całość zwinąć w roladę wierzch rolady posypujemy słodką papryką i skraplamy oliwą. Zawijamy w folię i pieczemy w temp 200 stopni przez 1h.
Pod koniec pieczenia rozwijamy z foli.
Upieczoną pokroić w plastry.
Kurczaka delikatnie rozbijamy i doprawiamy z obu stron solą , pieprzem i przyprawą do kurczaka.
Na foli aluminiowej rozkładamy połowę plastrów kurczaka, na nich warzywa i starty żółty ser, wierzch przykrywamy resztą plastrów kurczaka podwijając boki kurczaka.
Całość zwinąć w roladę wierzch rolady posypujemy słodką papryką i skraplamy oliwą. Zawijamy w folię i pieczemy w temp 200 stopni przez 1h.
Pod koniec pieczenia rozwijamy z foli.
Upieczoną pokroić w plastry.