Sposób przygotowania:
Rolada z masą kawową
Żółtka utrzeć z połową cukru oraz cukrem waniliowym. Następnie dodać obie mąki wraz z proszkiem do pieczenia i utrzeć. Białka ubić na sztywną pianę wraz z solą i resztą cukru. Pianę dodać do ciasta i delikatnie całość wymieszać. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w 180 st przez ok. 20 min. Po upieczeniu zdjąć papier z ciasta, na cieście położyć czystą ściereczkę i delikatnie zrolować roladę. Roladę pozostawić do wystudzenia a w tym czasie przygotować masę. Połowę mleka zagotować z cukrem, a w drugiej połowie roztrzepać budyń i wlać na gotujące się mleko. Całość mieszać aż powstanie gęsty budyń i pozostawić do wystudzenia. Masło utrzeć na puch, a następnie ciągle ucierając dodawać wystudzony budyń. Na koniec dodać proszek kawy cappucino i utrzeć. Wystudzoną roladę delikatnie rozwinąć usuwając ściereczkę i rozsmarować większą połowę masy, a następnie zrolować roladę. Wierzch rolady posmarować pozostałą masą i dowolnie udekorować. Przygotowaną roladę wstawić do lodówki na noc do schłodzenia.
KasiaJulcia
monikaT83
Megg
dziękuję za miły komentarz :-)
Megg
dziękuję za miły komentarz :-)