Sposób przygotowania:
Rolada z papryką i ziołami
Pierwsze co zrobić to włączyć piekarnik i nagrzać do 200 stopni. Cebulę obrać, pokroić w piórka lekko posolić i zeszklić na odrobinie oliwy. Polędwicę oddzielić od filetów.Filety lekko rozbić tłuczkiem i założyć dłuższym bokiem jeden na drugi , aby stanowiły jeden duży płat mięsa .Posolić i popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem.Na mięso położyć opłukane listki pietruszki. Paprykę umyć(wykroić gniazdo nasienne) , pokroić w ok. 2 centymetrowe paski i rozłożyć na pietruszce.Położyć polędwicę , na wierzch rozłożyć listki oregano ,lekko posolić i popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem.Zwinąć w zgrabną roladę i spiąć wykałaczkami. Z wierzchu posolić i obsmażyć na rumiano z każdej strony.Przełożyć na blaszkę z folią aluminiową uformowana na kształt korytka wielkości rolady.Na wierzch rolady rozłożyć zeszkloną cebulę i polać dwiema łyżkami wody.Wstawić do piekarnika i zapiekać przez ok. 15 minut.