Sposób przygotowania:
Rolada z żółtego sera
Maslo utrzeć z serkiem topionym oraz z żoltkami ugotowanych jajek .Bialka jajek pokroic w drobniutka kostke , pokroic tez w kostke szynkę , pora pokroic w drobne piórka . Dodać pokrojone skladniki do utartego masla , doprawic sola , pieprzem , wymieszac farsz.Nastepnie zagotowac w garnku wode i wlozyc pokrojony ser w grube plastry , gotowac ser az bedzie bardzo miekki i elastyczny. Ser odcedzic wylozyc np . na stolnice i rozwalkowac go na ksztalt prostokata o grubosc ok 1\2 cm . nalozyc farsz , rozsmarowac rowno na serze farsz i zwinac w rolade. Wlozyc do lodowki na 3-4 godziny . Przed podaniem kroic w plastry ok1 cm , jesli ktos chce moze grubiej pokroic . SMACZNEGO
lara1908
kasandra6
bebetka