Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Rolada ze szpinakiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Kolejna rolada szpinakowa też bardzo dobra!

Rolada ze szpinakiem

Składniki:

Rolada ze szpinakiem

 

  • 25 dag.sera gouda,
  • 5dag.sera rokpol,
  • 15dag.topionego serka czosnkowego,
  • 2 łyżki naturalnego serka homogenizowanego,
  • 1/2 strąka czerwonej papryki,
  • 10dag.ugotowanego szpinaku,
  • 10dag.zmielonych orzechów włoskich

Sposób przygotowania:

Rolada ze szpinakiem
Sery dwukrotnie zemleć aby powstała jednolita masa,na koniec dodawać porcjami serek homogenizowany,jeżeli masa jest zbyt rzadka można dodać go mniej.Masę serową ułożyć na folii spożywczej w prostokąt o grubości 1/2cm.Szpinak rozłożyć równomiernie na całej powierzchni masy serowej.Paprykę pokroić w paski szerokości 1cm.i ułożyć wzdłuż jednego boku masy.Masę zwinąć w roladę,rozpoczynając od boku z papryką,w czasie zwijania odrywać folię.Roladę obtoczyć w mielonych orzechach i wstawić do lodówki.Mocno schłodzoną roladę kroić w plastry nożem maczanym we wrzątku.

Tagi:

szpinak rolada