gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Roladk dwukolorowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne roladki dwukolorowe z nadzieniem z fileta łatwe w przygotowaniu idealnie smakują na ciepło jak i na zimno do kanapek.

Roladk dwukolorowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladk dwukolorowe

 

  • 50 dag karkówki
  • 30 dag fileta drobiowego
  • 2 łyżeczki soli
  • kolorowy pieprz
  • 3 łyżeczki majeranku
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 kostki smalcu

Sposób przygotowania:

Roladk dwukolorowe
Karkówkę rozkrawamy delikatnie na duży prostokąty płat - rozbijamy tłuczkiem, posypujemy 1 łyżeczką soli i zmielonym kolorowym pieprzem do smaku. Na koniec na płat mięsa i przyprawy rozsypujemy majeranek. Następnie rozcinamy delikatnie filet drobiowy na płat i rozbijamy by nabrał kształt rozbitej karkówki. Nakładamy filet na karkówkę, posypujemy drugą łyżeczką soli, ponownie kolorowym pieprzem i na filet rozsmarowujemy przeciśnięty czosnek. Tak przygotowane mięsa zwijamy razem w roladę, związujemy nitką by się nam nie rozwaliła. Do garnka przekładamy smalec na rozgrzany kładziemy roladę podsmażamy aż zrumieni się - następnie podlewamy wodą i dusimy około 1 godziny.
Roladk dwukolorowe
Rozkrawamy mięso karkówkę rozbijamy doprawiamy
Roladk dwukolorowe
Na karkówkę kładziemy filet doprawiamy czosnkiem
Roladk dwukolorowe
Zwijamy razem w roladę związujemy dobrze sznurkiem
Roladk dwukolorowe
Najpierw podsmażamy roladę, później zalewamy wodą dusimy