zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Roladki z warzywami

  • 16
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Roladki podałam z brązowym ryżem i mieszanką sałat

Roladki z warzywami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki z warzywami

 

  • 3 kotlety ze schabu bez kości ( po ok. 150 g każdy )
  • 250 g mrożonej mieszanki chińskiej
  • 4 pieczarki
  • 100 g części brokuła bez różyczek
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka piri piri
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżka bułki tartej
  • sól do kotletów
  • pieprz do kotletów
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Roladki z warzywami
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojone pieczarki, posiekane części brokuła i mieszankę chińską i wszystko podsmażyć do momentu rozmrożenia się mieszanki.
Dodać przyprawy i bułkę tartą i wymieszać farsz.
Kotlety opłukać, rozbić tłuczkiem do mięsa i oprószyć solą i pieprzem.
Farsz podzielić na 3 części, na każdy płat mięsa rozłożyć porcje nadzienia i zwinąć roladki.
Tak przygotowane roladki zawinąć w folię spożywczą, ale folii powinno być na długość w zapasie aby po zawinięciu w nią roladki można było końce ze sobą związać.
W garnku umieścić roladki w folii, wlać wody tyle aby zakryła roladki i od momentu zagotowania wody gotować 10 minut.
Wyjąć roladki z wody, gdy lekko przestygną zdjąć folię.
Na patelni grillowej lub zwykłej podgrzać olej i podsmażyć roladki na złoty kolor z każdej strony.
Roladki z warzywami
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojone pieczarki, posiekane części brokuła i mieszankę chińską i wszystko podsmażyć do momentu rozmrożenia się mieszanki..
Roladki z warzywami
Farsz podzielić na 3 części, na każdy płat mięsa rozłożyć porcje nadzienia i zwinąć roladki...
Roladki z warzywami
Tak przygotowane roladki zawinąć w folię spożywczą, ale folii powinno być na długość w zapasie aby po zawinięciu w nią roladki można było końce ze sobą związać...