Sposób przygotowania:
Roladki z warzywami
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojone pieczarki, posiekane części brokuła i mieszankę chińską i wszystko podsmażyć do momentu rozmrożenia się mieszanki.
Dodać przyprawy i bułkę tartą i wymieszać farsz.
Kotlety opłukać, rozbić tłuczkiem do mięsa i oprószyć solą i pieprzem.
Farsz podzielić na 3 części, na każdy płat mięsa rozłożyć porcje nadzienia i zwinąć roladki.
Tak przygotowane roladki zawinąć w folię spożywczą, ale folii powinno być na długość w zapasie aby po zawinięciu w nią roladki można było końce ze sobą związać.
W garnku umieścić roladki w folii, wlać wody tyle aby zakryła roladki i od momentu zagotowania wody gotować 10 minut.
Wyjąć roladki z wody, gdy lekko przestygną zdjąć folię.
Na patelni grillowej lub zwykłej podgrzać olej i podsmażyć roladki na złoty kolor z każdej strony.
Dodać przyprawy i bułkę tartą i wymieszać farsz.
Kotlety opłukać, rozbić tłuczkiem do mięsa i oprószyć solą i pieprzem.
Farsz podzielić na 3 części, na każdy płat mięsa rozłożyć porcje nadzienia i zwinąć roladki.
Tak przygotowane roladki zawinąć w folię spożywczą, ale folii powinno być na długość w zapasie aby po zawinięciu w nią roladki można było końce ze sobą związać.
W garnku umieścić roladki w folii, wlać wody tyle aby zakryła roladki i od momentu zagotowania wody gotować 10 minut.
Wyjąć roladki z wody, gdy lekko przestygną zdjąć folię.
Na patelni grillowej lub zwykłej podgrzać olej i podsmażyć roladki na złoty kolor z każdej strony.



evita0007
zewa
Dzięki, w końcu spróbowałam Twojej metody gotowania w folii, ale jeszcze potem je podsmażyłam aby były mniej dietetyczne hi, hi :)
evita0007
Świetnie że sie w końcu zdecydowałaś.Ale Ewuś podsmażone wygladają obłędnie.A wiadomo że i tak bardziej lubimy co mniej dietetyczne prawda hihi ;D^^
zewa
Oj lubimy, lubimy .......
darmiona
zewa
Spróbuj, spróbuj bo warto :)
doowa
edytaha
fuksja
fuksja
zewa
Ja użyłam tutaj mieszanki z Hortexu, a jej skład to marchew, kiełki fasoli Mung, papryka, por, cebula, pędy bambusa i grzyby mun.
Bernadetta
vix3r
zewa
Ja zawijam w folię spożywczą, może dobre będą woreczki oczywiście przeznaczone do żywności. Chodzi o to aby roladki były szczelnie zakryte i aby woda się do nich nie dostała.
vix3r
Dziękuję, chyba spróbuję od razu smażyć :) do ulubionych!
cherry