Sposób przygotowania:
Roladki schabowe Eli z jabłkami
Obraną cebulę drobno pokroić.Umyty i osuszony kotlet rozbić tłuczkiem na cienki płat.Jabłka umyć,obrać ze skórki i usunąć gniazda nasienne.Pokroić jabłka w kostę i skropić sokiem z cytryny żeby nie zczerniały.Jabłka odsączyć z soku,dodać majeranek,sól,pieprz i wymieszać.Częśc jabłek rozłożyć na kotlecie.Ciasno zwinąć kotlet w roladkę i obwiązać nićmi kuchennymi.W rondelku rozgrzać olej i obsmażyć roladkę ze wszystkich stron na rumiano.Do roladki dodać cebulę i jeszcze smażyć razem.aż cebula się zeszkli.Podlać mięso wodą,dodać czosnek dla złamania smaku i dusić około 30 minut.Do roladki dodać pozostałe jabłka i dusić jeszcze około 8 minut pod przykryciem.Rondelek odkryć i odparować wodę z jabłek.Gotową roladkę odwinąć z nici i pokroić na plastry.Podawać roladkę z uprażonymi jabłkami.Smacznego!.