WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1360]

Roladka koperkowa z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roladka drobiowa z piersi kurczaka z koperkiem, masłem i przyprawami, smażona w panierce z jajka i bułki tartej.

Roladka koperkowa z kurczaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladka koperkowa z kurczaka

 

  • filet z piersi kurczaka
  • sól, pierz
  • 2 plasterki masła
  • ok. 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 jajko
  • 1,5 łyżki bułki tartej
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladka koperkowa z kurczaka

ETAP 1:

Filet z piersi kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa przez folię. Rozbity filet oprószyć solą i pieprzem. Na mięsie ułożyć dwa cienkie plasterki masła i posypać cały posiekanym koperkiem. Filet zwinąć w roladkę a brzegi można spiąć wykałaczkami.

Jajko roztrzepać w jednej misce. Bułkę wsypać do drugiej.

Roladkę panierować w jajku i w bułce i usmażyć na oleju.

Roladka koperkowa z kurczaka
Roladka drobiowa koperkowa w trakcie smażenia na patelni
Roladka koperkowa z kurczaka
Opanierowana roladka ułożóna na gorącym oleju
Roladka koperkowa z kurczaka
Zwinięta roladka z piersi kurczaka z koperkiem i masłem
Roladka koperkowa z kurczaka
filet z piersi masłem posypany koperkiem