WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1505]

Grillowana kieszonka drobiowa ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kieszonka drobiowa z piersi kurczaka wypełniona serkiem topionym i szpinakiem grillowana w grillu elektrycznym.

Grillowana kieszonka drobiowa ze szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grillowana kieszonka drobiowa ze szpinakiem

 

  • mała pierś z kurczaka
  • sól, pieprz
  • 2 kostki szpinaku mrożonego
  • kawałek cebuli
  • kawałek serka topionego w bloczku
  • olej

Sposób przygotowania:

Grillowana kieszonka drobiowa ze szpinakiem

ETAP 1:

Szpinak rozmrozić. Cebulkę obrać i pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać szpinak i chwilę przesmażyć. Pierś z kurczaka rozkroić na jeden większy płat mięsa. Rozklepać lekko tłuczkiem i oprószyć solą i pieprzem.

Posmarować serkiem topionym i szpinakiem z cebulką. Filet zwinąć na pół tworząc kieszonkę i spiąć brzegi wykałaczkami. Grilla elektrycznego rozgrzać i włożyć kieszonkę.

Grillować kilka minut i zdjąć na talerz.

Podawać z surówką.

Grillowana kieszonka drobiowa ze szpinakiem
kieszonka w trakcie grillowania w grillu elektrycznym
Grillowana kieszonka drobiowa ze szpinakiem
Spięta kieszonka drobiowa włożona na grilla
Grillowana kieszonka drobiowa ze szpinakiem
Nadzienie ze spinaku i cebulki rozsmarowane na serku
Grillowana kieszonka drobiowa ze szpinakiem
filet z piersi posmarowany serkiem topionym