Sposób przygotowania:
Roladka serowo-warzywna
Serki mieszamy z umytą rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem ( pokrojonymi ).Dodajemy soli i pieprzu według uznania.
.Następnie żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody i studzimy.
Po wystudzeniu dodajemy do masy serowo-warzywnej i mieszamy łyżką.
Tak przygotowaną masę wykładamy do foremki uprzednio wyłożonej folią oraz szynką i serem tak by wszystko wystawało poza formę. Wkładamy masę serkową z warzywami i żelatyną.Zawijamy, ser, szynkę i folię.Wkładamy do lodówki by zastygło. Zdejmujemy folię i kroimy w plastry.
.Następnie żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody i studzimy.
Po wystudzeniu dodajemy do masy serowo-warzywnej i mieszamy łyżką.
Tak przygotowaną masę wykładamy do foremki uprzednio wyłożonej folią oraz szynką i serem tak by wszystko wystawało poza formę. Wkładamy masę serkową z warzywami i żelatyną.Zawijamy, ser, szynkę i folię.Wkładamy do lodówki by zastygło. Zdejmujemy folię i kroimy w plastry.