pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Roladka wieprzowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

super dodatek do niedzielnych ziemniaków

Roladka wieprzowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladka wieprzowa

 

  • 50 dag schabu wieprzowego
  • marchewka
  • 4 plastry żółtego sera
  • cebula
  • 20 dag boczku
  • olej do smażenia
  • jajko do panierki
  • bułka tarta do panierki
  • mąka do panierki

 

Sposób przygotowania:

Roladka wieprzowa
Schab kroimy na mniejsze kawałki, rozbijamy dosyć cienko, solimy z obu stron. Nakładamy plaster sera żółtego, kawałek marchewki, boczku i cebuli. Zwijamy w roladę, panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej i pieczemy z obu w oleju stron na złoty kolor ok. 20 minut. Podajemy z ziemniakami.
Roladka wieprzowa
Na rozbite mięso dajemy składniki
Roladka wieprzowa
Zwiajmy dokładnie
Roladka wieprzowa
Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej
Roladka wieprzowa
Smażymy na oleju