Natalia88

Natalia88

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Roladka wołowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Najlepiej podawać na zimno, pokrojone w plastry.

Roladka wołowa

Składniki:

Roladka wołowa

 

  • 1kg wołowiny,
  • 4jajka,
  • łyżka margaryny,
  • liście z selera,
  • łyżka majeranku,
  • 1/2 łyżeczki grubo mielonego pieprzu i soli.

Sposób przygotowania:

Roladka wołowa
Wołowinę naciąć i rozbić na cieńszy plaster.Pokrojone jajka w kostkę(ugotowane na twardo),posiekane liście selera, majeranek, pieprz, sól wymieszać i rozłożyć na plastrze mięsa.Mięso zrolować i złączyć wykałaczką.Roladę należy piec przez około 1h w 200°C.

Tagi:

wołowina