SUPERPRZEPIS

Roladki Barbecue

  • 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1
Roladki Barbecue

Roladki ze schabu z dodatkiem sosu berbecue który sprawia, że jedzenie jest soczyste i wilgotne. Sos barbecue jest charakterystyczny, słodki, ostry i kwaśny z połączeniem z mięsem wychodzi nam pyszne danie.

Składniki:

Roladki Barbecue

 

  • 1 kg schabu wieprzowego
  • 480 g sosu barbecue
  • 10 dag szynki
  • 10 dag sera żółtego
  • 1 papryka czerwona
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 łyżka tabasco
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 ½ szklanki wody
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki Barbecue

ETAP 1:

Roladki Barbecue

1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy oraz doprawiamy pieprzem oraz solą.

2. Smarujemy cienko sosem barbecue.

3. Szynkę, ser oraz paprykę kroimy w podłużne słupki i układamy na mięsie.

ETAP 2:

Roladki Barbecue

4. Mięso zwijamy ciasno w roladki i smażymy na rozgrzanym oleju.

ETAP 3:

Roladki Barbecue

5. Na drugiej patelni prużymy drobno pokrojoną cebulę, podlewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową, wlewamy pozostały sos barbecue, tabasco i doprawiamy solą oraz cukrem. Gotujemy 10 minut.

ETAP 4:

Roladki Barbecue

6. Do sosu przekładamy roladki i prużymy do chwili, kiedy mięso będzie miękkie.

ETAP 5:

Roladki Barbecue

7. Gotowe.

8. Smacznego.


Tagi:

dania roladki