Sposób przygotowania:
Roladki schabowe ze szpinakiem i mozzarellą
Szpinak kroimy i myjemy, odsączamy z wody. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Pokrojony szpinak, cebulę i czosnek przesmażamy na rozgrzanym oleju, doprawiamy przyprawami i smażymy aż płyn odparuje. Mozzarellę wyjmujemy z zalewy i kroimy na cienkie plasterki.
Mięso ubijamy tłuczkiem na cienkie plastry. Każdy rozbity plaster mięsa z każdej strony posypujemy solą i pieprzem. Szpinak dzielimy na 5 równych porcji i kładziemy na rozbite plastry mięsa. Następnie układamy mozzarellę i zwijamy roladki, spinamy.
Zwinięte roladki panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju przez około 20 minut.
Mięso ubijamy tłuczkiem na cienkie plastry. Każdy rozbity plaster mięsa z każdej strony posypujemy solą i pieprzem. Szpinak dzielimy na 5 równych porcji i kładziemy na rozbite plastry mięsa. Następnie układamy mozzarellę i zwijamy roladki, spinamy.
Zwinięte roladki panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju przez około 20 minut.