kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Roladki schabowe ze szpinakiem i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na roladki schabowe. Jest to smaczne połączenie mięsa i szpinaku oraz mozzarelli. Polecam na obiad.

Roladki schabowe ze szpinakiem i mozzarellą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe ze szpinakiem i mozzarellą

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe ze szpinakiem i mozzarellą
Szpinak kroimy i myjemy, odsączamy z wody. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Pokrojony szpinak, cebulę i czosnek przesmażamy na rozgrzanym oleju, doprawiamy przyprawami i smażymy aż płyn odparuje. Mozzarellę wyjmujemy z zalewy i kroimy na cienkie plasterki.
Mięso ubijamy tłuczkiem na cienkie plastry. Każdy rozbity plaster mięsa z każdej strony posypujemy solą i pieprzem. Szpinak dzielimy na 5 równych porcji i kładziemy na rozbite plastry mięsa. Następnie układamy mozzarellę i zwijamy roladki, spinamy.
Zwinięte roladki panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju przez około 20 minut.
Roladki schabowe ze szpinakiem i mozzarellą
Pokrojony szpinak myjemy i odsączamy z wody.
Roladki schabowe ze szpinakiem i mozzarellą
Obraną cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę.
Roladki schabowe ze szpinakiem i mozzarellą
rozgrzanym oleju smażymy pokrojone warzywa.
Roladki schabowe ze szpinakiem i mozzarellą
Na każdy plaster mięsa układamy szpinak i ser.