Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe z jabłkiem i serem pleśniowymETAP 1:
Filety opłukać, osuszyć, przeciąć na plastry i bardzo delikatnie rozbić przez folię spożywczą. Mięso delikatnie oprószyć solą, pieprzem i posypać posiekaną natką pietruszki.
Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne, pokroić na cząstki i skropić sokiem z cytryny. Ser pokroić na grube plastry, a żurawinę posiekać.
Po środku każdego płata mięsa ułożyć plaster sera, kilka cząstek jabłka i posypać posiekaną żurawiną.
ETAP 2:
Mięso zwinąć w roladki i owinąć pastrami szynki.
ETAP 3:
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki ze wszystkich stron.
ETAP 4:
Następnie zmniejszyć płomień i dusić na wolnym ogniu około 10 minut. Następnie roladki przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze 5-7 minut.
Magdalena88
anemon
Mam nadzieję, że skorzystasz z przepisu i roladki będą Ci smakowały.
Marika-
anemon
W takim razie czekam na efekt Twojego testu i mam nadzieję, że takie połączenie jabłek i sera będzie Ci smakowało.
weronikaS
anemon
Polecam Ci ten farsz do roladek, nam bardzo smakował.
wisienka_23
anemon
W takim razie musisz je sobie koniecznie przygotować.