Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe z kaszą gryczaną i twarogiem
Pierś z kurczaka dzielimy wzdłuż na pół na 4 filety, które dość cienko rozbijamy, a następnie nacieramy solą czosnkową i pieprzem ziołowym. Do miseczki przekładamy twaróg - rozcieramy go widelcem oraz dodajemy ugotowana do miękkości kaszę gryczaną jak również cebulkę, którą wcześniej kroimy w kostkę i smażymy na maśle z dodatkiem soli i pieprz - całość mieszamy i doprawiamy do smaku. Farsz twarogowo - gryczany rozkładamy równomiernie na każdym kawałku mięsa, na to dajemy pokrojoną w drobną kostkę liście kapusty oraz startą marchewkę. Filet zwijamy w ścisłą roladkę, zawijamy dokładnie w folię spożywczą i wiążemy boki sznurkiem. Roladki wrzucamy na wrzącą wodę i na wolnym ogniu gotujemy 25-30 minut. Ugotowane roladki wyjmujemy z folii i podajemy do obiadu z ziemniakami i surówką.