Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe ze szparagami
Szparagi złamać, zdrewniałe końcówki wyrzucić, łodygi obrać i wrzucić na wrzątek z solą i cukrem na 3 minuty.
Filet z kurczaka rozkroić na dwa kotlety i rozbić. Każdy z kotletów posmarować pastą oliwkową i ułożyć po 3-4 szparagi, kilka pasków kolorowej papryki i po gałązce bazylii. Kotlety zwinąć, panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażyć na złoty kolor na średnio rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron.
Smacznego :)
Filet z kurczaka rozkroić na dwa kotlety i rozbić. Każdy z kotletów posmarować pastą oliwkową i ułożyć po 3-4 szparagi, kilka pasków kolorowej papryki i po gałązce bazylii. Kotlety zwinąć, panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażyć na złoty kolor na średnio rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron.
Smacznego :)