czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Roladki drobiowe ze szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roladki drobiowe to super pomysł na obiad, ponieważ ich wnętrze możemy dostosowywać do pory roku i osobistych preferencji :)

Roladki drobiowe ze szparagami

Składniki:

Roladki drobiowe ze szparagami

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe ze szparagami
Szparagi złamać, zdrewniałe końcówki wyrzucić, łodygi obrać i wrzucić na wrzątek z solą i cukrem na 3 minuty.

Filet z kurczaka rozkroić na dwa kotlety i rozbić. Każdy z kotletów posmarować pastą oliwkową i ułożyć po 3-4 szparagi, kilka pasków kolorowej papryki i po gałązce bazylii. Kotlety zwinąć, panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażyć na złoty kolor na średnio rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron.

Smacznego :)

Tagi:

danie mięso