joana30

joana30

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 185]

Roladki drobiowe ze szparagami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo proste ale niezwykle apetyczne i pyszne danie obiadowe. Roladki nadają się na uroczysty obiad rodzinny.

Roladki drobiowe ze szparagami

Składniki:

Roladki drobiowe ze szparagami

Roladki:

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe ze szparagami

Przygotowanie filetów:

Roladki drobiowe ze szparagami
Filety rozbic tłuczkiem i przyprawic do smaku solą, pieprzem i ziołami

Mięso umyć, osuszyć i usunąć błonki. Odciąć polędwiczki. Filety rozciąć wzdłuż na pół, na dwa płaty. Mięso rozbić tłuczkiem, przyprawić do smaku

Pieczenie:

Roladki drobiowe ze szparagami
Roladki zapiąć wykałaczkami, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i upiec na złoty kolor

Na środek każdego płata mięsa ułożyć po 2 szparagi, zwinąć roladkę. Zapiąć wykałaczkami. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, ułożyć roladki. Piec ok 30 minut w 180 stopniach. W międzyczasie 2 razy podlać roladki wytworzonym sokiem.