Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe ze szparagami
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Musztardę mieszamy z miodem. Odkładamy 1 łyżeczkę do posmarowania mięsa. Do reszty dodajemy słodką śmietankę, doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy sos na kilka minut. Szparagi płuczemy, odcinamy "drewniane" części. Piersi z kurczaki kroimy w poprzek aby powstały nam 4 sztuki. Każdą rozbijamy tłuczkiem na grubość 1 cm. Doprawiamy solą, pieprzem oraz połową odłożonej wcześniej mieszanki miodu i musztardy. Układamy po 3-4 szparagi tak, aby ich główki wystawały z roladek. Zawijamy. Kładziemy na każdej po gałązce rozmarynu. Całość zawijamy w jeden lub 2 plasterki szynki parmeńskiej. Wystające części szparagów smarujemy oliwą i zawijamy folią aluminiową. Resztę miodowo-musztardowej mieszanki wykładamy na wierzch roladek. Układamy je w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy około 30 minut pod przykryciem. 5 minut przed końcem polewamy roladki sosem.