Sposób przygotowania:
Roladki faszerowane serkiem topionym i pietruszką
1. Filety z kurczaka umyć, osuszyć i podzielić na plastry. Następnie lekko rozbić je tłuczkiem i przyprawić solą i pieprzem.
2. Serek topiony wymieszać dokładnie z pietruszką.
3. Farsz serowo-pietruszkowy kłaść na płaty mięsa i zwinąć je w rolady, spinając wykałaczkami.
4. Rolady panierować w jajku i bułce tartej i smażyć z każdej strony. Następnie podlać je odrobiną wody i dusić od 5-10 minut, pod przykryciem.
2. Serek topiony wymieszać dokładnie z pietruszką.
3. Farsz serowo-pietruszkowy kłaść na płaty mięsa i zwinąć je w rolady, spinając wykałaczkami.
4. Rolady panierować w jajku i bułce tartej i smażyć z każdej strony. Następnie podlać je odrobiną wody i dusić od 5-10 minut, pod przykryciem.