Sposób przygotowania:
Got. roladki faszerowane pysznościami
Mięso umyć, osuszyć. W miseczce wymieszać wszystkie przyprawy i natrzeć mięso z obu stron. Odłożyć do lodówki na czas przygotowywania farszu. Farsz: Cebulę pokroić w małą kostkę. Zeszklić ją na łyżce oliwy. Sałatę kalarepę i marchewkę umyć i dobrze osuszyć. Kalarepkę obrać. Warzywa ( sałatę także) przełożyć do blendera i zmiksować. Przełożyć warzywa do cebuli i smażyć razem około 2 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zdjąć z ognia i lekko przestudzić. Brzoskwinię umyć i osuszyć. Pokroić na 6 plasterków. Na płacie mięsa rozsmarować połowę farszu. Ułożyć 3 plasterki brzoskwini i zwinąć mięso w roladkę. Następnie spiąć wykałaczkami. Przełożyć roladkę do rękawa do pieczenia i zamknąć ją tworząc tzw. cukierek. Przełożyć do gotującej się wody i gotować około 20-25 minut. Przed podaniem wyjąć z foli i wyjąć wykałaczki. Smacznego! *ważne jest aby dobrze spiąć mięso wykałaczkami ponieważ podczas gotowania roladka nie "zamknie" się tak dobrze jak podczas pieczenia czy smażenia.
Cukiereczek13
monikaT83
Cukiereczek13