monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Roladki faszerowane szpinakiem i tartym jajkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zapraszam na pyszne wiosenne roladki ze schabu:) są nie tylko pyszne ale także będą piękna ozdobą wielkanocnego stołu:)

Roladki faszerowane szpinakiem i tartym jajkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki faszerowane szpinakiem i tartym jajkiem

 

  • 2 duże kotlety schabowe bez kości
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1/2 łyżeczki kozieradki
  • 1/4 łyżeczki ostrej papryki
  • sól
  • 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 150 g szpinaku mrożonego
  • 3 cm pora
  • 1 łyżka masła
  • 1 ugotowane na twardo jajko
  • 1 jajko
  • 1 szklanka bułki tartek
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Roladki faszerowane szpinakiem i tartym jajkiem
Farsz: Por pokroić w małą kostkę. Na patelni rozgrzać masło i zeszklić por. Dodać szpinak i delikatnie go rozmrażać. Następnie smażyć jeszcze około 4-5 minut. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Zdjąć z ognia i ostudzić. Obrane ze skorupki jajko zetrzeć na dużych oczkach i dodać do szpinaku, wymieszać. Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Natrzeć mieszanką przypraw. Nałożyć farsz i ściśle zwinąć w roladkę. Zabezpieczyć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej. Roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce i smażyć na złoto z każdej strony, często obracając mięso. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Roladki faszerowane szpinakiem i tartym jajkiem
do zeszklonego pora dodać szpinak i smażyć
Roladki faszerowane szpinakiem i tartym jajkiem
do zimnego szpinaku dodać starte jajko na twardo
Roladki faszerowane szpinakiem i tartym jajkiem
rozłożyć farsz na mięsie i ściśle zwinąć