madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Roladki faszerowane brokułem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

To danie powstało kiedy zastanawiając się co dziś znów zrobić na obiad , zajrzałam do lodówki i stwierdziłam że ten brokuł za długo już w niej leży i za chwilę zacznie się psuć, a szkoda :)

Roladki faszerowane brokułem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki faszerowane brokułem

 

Sposób przygotowania:

Roladki faszerowane brokułem
Plastry schabu cienko rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy solą oraz kolorowym mielonym pieprzem. Z brokuła oddzielamy różyczki, wkładamy je do garnka a następnie zalewamy woda i solimy do smaku. Gotujemy przez około 10 minut i odcedzamy. Brokuł miksujemy ale tak aby pozostały wyczuwalne kawałki warzywa a nie na całkowitą papkę. Mieszamy z startym żółtym serem i możemy doprawić do smaku jeśli jeszcze zachodzi taka potrzeba Na każdym kawałku schabu układamy trochę farszu i zwijamy roladki. Mięso panierujemy najpierw w rozbełtanym jajku a następnie bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju aż nabierze ładnej rumianej barwy z każdej strony
Roladki faszerowane brokułem
Plastry schabu rozbijamy cienko i przyprawiamy
Roladki faszerowane brokułem
Różyczki brokuła gotujemy w osolonej wodzie
Roladki faszerowane brokułem
Farsz układamy na mięsie i zwijamy roladki
Roladki faszerowane brokułem
Roladki panierujemy w jajku i bułce tartej