Sposób przygotowania:
Jarmużowo -kurczakowe rożki
Jarmuż płuczemy. Usuwamy grube części łodygi. Pozostałą część obgotowujemy w lekko osolonej wodzie. Gotowy odcedzamy i studzimy. Pierś z kurczaka drobno kroimy. Przekładamy na patelnie, podlewamy olejem, doprawiamy i smażymy do miękkości. Między czasie gdy mięso się smaży jarmuż delikatnie odciskamy i siekamy na mniejsze części. Gdy mięso jest już prawie gotowe dodajemy do niego liście jarmużu. Do całości dokładamy przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość chwilkę razem smażymy. Ewentualnie doprawiamy do smaku. Zdejmujemy z ognia i studzimy. Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy na kwadraty. Wychodzi około 16 sztuk. Na każdym kwadracie układamy przestygnięte nadzienie. Tak przygotowane kwadraty zawijamy, formując rożki. Brzegi ciasta dociskamy widelcem. Całość smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy słonecznikiem. Paszteciki pieczemy około 15 minut w 200˚C.