Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki gyrosowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo prosty, szybki sposób na roladki którymi, możemy zaskoczyć gości. Wyglądają obłędnie, a ich smak jest niesamowity i nietypowy. Polecam szczególnie dla miłośników kebabów- gyrosów.

Roladki gyrosowe

Składniki:

Roladki gyrosowe

 

Sposób przygotowania:

Roladki gyrosowe

I

Roladki Gyrosowe
Przygotowanie mięsa, myjemy, osuszamy , rozbijamy oraz doprawiamy.

1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą.

II

Roladki Gyrosowe
Przygotowanie farszu z warzyw, warzywa kroimy i faszerujemy mięso.

2. Paprykę myję, usuwam nasiona i drobno kroję. Ogórki kroję w kostkę a kukurydze odlewam z zalewy. Warzywa przekładam do miseczki, dodaję majonez oraz ketchup. Dokładnie mieszam. Gotowy farsz nakładam po łyżce na środku każdego kawałka mięsa.

III

Roladki Gyrosowe
zawijanie mięsa, panierowanie i smażenie

3. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.

4. Smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.

IV

5. Roladki gotowe.

6. Smacznego.