Sposób przygotowania:
Krucha tarta z grzybamiCiasto

Ciasto zagniatamy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Po wyjęciu rozwałkowujemy i wykładamy nim dokładnie formę do tarty.
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i pieczemy do zrumienienia.
Farsz

Grzyby obieramy i myjemy. Obgotowujemy ok 10 minut. Odcedzamy i dość drobno kroimy.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy grzyby, doprawiamy i smażymy razem, aż odparuje cała woda.
Dodatki

Do podsmażonych grzybów dodajemy jajka, śmietanę i żółty ser pokrojony w kawałki. Dokładnie mieszamy i doprawiamy. Wykładamy na podpieczony spód.
Pieczenie

Tartę wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 30-40 minut w 200 stopniach, aż nadzienie się zetnie. Podajemy lekko przestudzoną.