Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z żółtym serem, papryką
Plastry schabu myjemy i osuszamy. Delikatnie rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem. Cebulę obieramy z łusek i kroimy na 3 części. Kawałek papryki myjemy i kroimy na 3 części. Stawiamy garnek z wodą na gazie i zagotowujemy.
Każdy plaster schabu smarujemy majonezem, kładziemy plaster żółtego sera, na ser kładziemy kawałek papryki i cebuli, zwijamy roladki i obwiązujemy nitką. Roladki oprószamy mąką i smażymy na rozgrzanym oleju. Przekładamy do garnka z gotującą się wodą i dusimy aż mięso będzie miękkie. Mąkę rozprowadzamy w zimnej wodzie. Roladki wyjmujemy, do sosu dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy,
zagotowujemy i wlewamy wodę z mąką, gotujemy przez kilka chwil i wkładamy roladki do sosu.
Podajemy z makaronem.
Każdy plaster schabu smarujemy majonezem, kładziemy plaster żółtego sera, na ser kładziemy kawałek papryki i cebuli, zwijamy roladki i obwiązujemy nitką. Roladki oprószamy mąką i smażymy na rozgrzanym oleju. Przekładamy do garnka z gotującą się wodą i dusimy aż mięso będzie miękkie. Mąkę rozprowadzamy w zimnej wodzie. Roladki wyjmujemy, do sosu dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy,
zagotowujemy i wlewamy wodę z mąką, gotujemy przez kilka chwil i wkładamy roladki do sosu.
Podajemy z makaronem.