kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1356]

Filet z indyka z kolorowymi warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne i sycące danie obiadowe. Przygotowane z mięsa z indyka i papryki, marchewki, pora i selera. Moje danie podałam z mieszanką orkiszową. Polecam.

Filet z indyka z kolorowymi warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet z indyka z kolorowymi warzywami

 

Sposób przygotowania:

Filet z indyka z kolorowymi warzywami
Mięso myjemy i osuszamy z wody. Kroimy w sporą kostkę i wkładamy do miski. Dodajemy przyprawy i mieszamy, odstawiamy.

Warzywa dokładnie czyścimy, myjemy i osuszamy z wody. Marchew kroimy w talarki, seler w kostkę, por na drobno, paprykę w sporą kostkę.

W garnku rozgrzewamy olej i smażymy mięso przez kilka minut. Dodajemy warzywa i smażymy przez kolejne kilka minut. Wlewamy wodę i dodajemy ziele angielskie, gotujemy. Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku i wlewamy śmietankę.

W drugim garnku gotujemy mieszankę według przepisu na opakowaniu. Gotowe danie przekładamy na talerze i podajemy.
Filet z indyka z kolorowymi warzywami
Umytą i obraną marchew kroimy w talarki, seler w kosteczkę.
Filet z indyka z kolorowymi warzywami
Paprykę kroimy w dużą kostkę, por na drobno.
Filet z indyka z kolorowymi warzywami
Do pokrojonego mięsa dodajemy przyprawy i mieszamy.
Filet z indyka z kolorowymi warzywami
Warzywa i mięso przesmażamy na rozgrzanym oleju.