Sposób przygotowania:
Filet z indyka z kolorowymi warzywami
Mięso myjemy i osuszamy z wody. Kroimy w sporą kostkę i wkładamy do miski. Dodajemy przyprawy i mieszamy, odstawiamy.
Warzywa dokładnie czyścimy, myjemy i osuszamy z wody. Marchew kroimy w talarki, seler w kostkę, por na drobno, paprykę w sporą kostkę.
W garnku rozgrzewamy olej i smażymy mięso przez kilka minut. Dodajemy warzywa i smażymy przez kolejne kilka minut. Wlewamy wodę i dodajemy ziele angielskie, gotujemy. Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku i wlewamy śmietankę.
W drugim garnku gotujemy mieszankę według przepisu na opakowaniu. Gotowe danie przekładamy na talerze i podajemy.
Warzywa dokładnie czyścimy, myjemy i osuszamy z wody. Marchew kroimy w talarki, seler w kostkę, por na drobno, paprykę w sporą kostkę.
W garnku rozgrzewamy olej i smażymy mięso przez kilka minut. Dodajemy warzywa i smażymy przez kolejne kilka minut. Wlewamy wodę i dodajemy ziele angielskie, gotujemy. Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku i wlewamy śmietankę.
W drugim garnku gotujemy mieszankę według przepisu na opakowaniu. Gotowe danie przekładamy na talerze i podajemy.