marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Roladki karnawałowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Cebulę obrać i posiekać w kostkę,chilli także.Do mielonego mięsa dodać resztę składników,doprawić,wymieszać.Nadziewać ciasto

Roladki karnawałowe.

Składniki:

Roladki karnawałowe.

 

  • 20 roladek:
  • 200 g.mięsa mielonego,
  • 1 mała cebula,
  • 2 łyżki orzeszków piniowych,
  • 2 łyżki posiekanej bazylii,
  • 1 papryczka chilli,
  • szczypta papryki słodkiej,
  • sól,
  • 200 g.ciasta francuskiego,
  • 1 jajko,
  • gruba sól i kminek do posypania,
  • ok.12 oliwek do przybrania.

Sposób przygotowania:

Roladki karnawałowe.
Cebulę obrać i posiekać w drobną kostkę,a chilli opłukać i drobno
posiekać.Do mielonego mięsa dodać cebulę,chilli,orzeszki pinii i
bazylię.Doprawić i wymieszać.Ciasto francuskie rozwałkować ,aby
miało ok.2,5 cm.grubości i 20 cm.długości.Na środku ciasta rozłoż-
-yć mięso i zwinąć w ciasny rulon.Roztrzepać jajko i posmarować nim rulon.Posypać grubą solą i kminkiem.Włożyć na 15 min. do piekarnika nagrzanego do 190 st.C.Po wyjęciu ostudzić rulon i pok-
-roić na 2 cm.ruloniki.Każdy z nich ozdobić oliwką i nabić na szpiku-
lec.