Sposób przygotowania:
Roladki karnawałowe.
Cebulę obrać i posiekać w drobną kostkę,a chilli opłukać i drobno
posiekać.Do mielonego mięsa dodać cebulę,chilli,orzeszki pinii i
bazylię.Doprawić i wymieszać.Ciasto francuskie rozwałkować ,aby
miało ok.2,5 cm.grubości i 20 cm.długości.Na środku ciasta rozłoż-
-yć mięso i zwinąć w ciasny rulon.Roztrzepać jajko i posmarować nim rulon.Posypać grubą solą i kminkiem.Włożyć na 15 min. do piekarnika nagrzanego do 190 st.C.Po wyjęciu ostudzić rulon i pok-
-roić na 2 cm.ruloniki.Każdy z nich ozdobić oliwką i nabić na szpiku-
lec.
posiekać.Do mielonego mięsa dodać cebulę,chilli,orzeszki pinii i
bazylię.Doprawić i wymieszać.Ciasto francuskie rozwałkować ,aby
miało ok.2,5 cm.grubości i 20 cm.długości.Na środku ciasta rozłoż-
-yć mięso i zwinąć w ciasny rulon.Roztrzepać jajko i posmarować nim rulon.Posypać grubą solą i kminkiem.Włożyć na 15 min. do piekarnika nagrzanego do 190 st.C.Po wyjęciu ostudzić rulon i pok-
-roić na 2 cm.ruloniki.Każdy z nich ozdobić oliwką i nabić na szpiku-
lec.