Sposób przygotowania:
Roladki nadziane papryką
Umyte i osuszone papryki kroimy w cienkie paski a potem siekamy w drobniutką kostkę. Przekładamy na rozgrzany olej,posypujemy solą morską ziołową oraz przyprawa ognistą i smażymy mieszając do lekkiego zwiędnięcia papryk,gotowe przekładamy do miski. Jak ostygną dodajemy ser żółty i całość mieszamy - odstawiamy. Umyte piersi rozbijamy tłuczkiem przez folię na jak największe płaty.Solimy solą morską i ognistą mieszanką przypraw, posypujemy papryką czerwoną .Na środek każdego płata układamy farsz paprykowy.Zawijamy najpierw dłuższe boki do środka a następnie w rulon. Panierujemy najpierw w rozmąconym jajku a potem w bułce tartej.Odstawiamy na chwilke do lodówki żeby się uleżały.Następnie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. (na bardzo wolnym ogniu żeby w środku ładnie doszły a ser się roztopił) Podajemy z czym kto lubi :-)
gusia1000