Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Roladki schabowe z bazylią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne no i bardzo aromatyczne , jeżeli ktoś lubi bazylię i mięcho to coś dla niego :)

Roladki schabowe z bazylią

Składniki:

Roladki schabowe z bazylią

 

  • 6 kotlecików schab bez kości,
  • do smażenia olej do smażenia,
  • 1 cała bazylia świeża,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • do smaku Sól,
  • 1 sztuka cebula,
  • 1 łyżka mąka,
  • 0,5 szklanki woda,
  • 1 sztuka sos pieczeniowy

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z bazylią
Do garnka wlewamy wodę dodajemy mąkę rozbitą z odrobiną wody, sól , pieprz , listek bazylii.

Schab rozbijamy i zawijamy z umytą , posiekaną bazylią.
Podsmażamy schab z każdej strony chwilę na rozgrzanej patelni z olejem następnie przekładamy do wody.
Cebulkę podsmażamy na złocisty kolor i dodajemy tak że do sosu.
Następnie sos robimy zgodnie z przepisem na opakowani.
Następnie gotujemy 15min i gotowe. smacznego!