madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Roladki schabowe z mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne roladki z kruchego schabu , nadziewane miesęm mielonym z kiszonym ogórkiem, czerwona cebulką i natką pietruszki.

Roladki schabowe z mięsem mielonym

Składniki:

Roladki schabowe z mięsem mielonym

Mięso

  • 1 kg. schabu bez kości
  • sól do smaku
  • pieprz mielony do smaku
  • olej do smazenia

Farsz

  • 1/2 kg. mielonego mięsa
  • 2 kiszone ogórki
  • 1 czerwona cebula
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 jajko
  • sól do smaku
  • pieprz mielony

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z mięsem mielonym

ETAP 1:

Roladki schabowe z mięsem mielonym
Rozbite plastry mięsa przyprawiamy do smaku

Umyte i osuszone mięso kroimy na plastry i rozbijamy cienko.

Plastry mięsa przyprawiamy do smaku solą i mielonym pieprzem.

ETAP 2:

Roladki schabowe z mięsem mielonym
Do mięsa dodajemy pokrojone składniki i wyrabiamy

Mielone mięso wkładamy do miski i mieszamy z cebulą i ogórkami pokrojonymi w drobną kosteczkę, a także z jajkiem i posiekana natką pietruszki.

Wyrobioną masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

ETAP 3:

Roladki schabowe z mięsem mielonym
Na mięsie układamy porcje przygotowanego farszu

Na każdym plastrze rozbitego schabu układamy porcje farszu i zwijamy roladki, które możemy spiąć szpilkami.

ETAP 4:

Roladki schabowe z mięsem mielonym
Roladki dusimy na małym ogniu aż będą miękkie

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso z każdej strony na złotobrązowy kolor. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i dusimy aż mięso będzie miękkie.


Tagi:

mięso danie