Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z mięsem mielonymETAP 1:
 
Umyte i osuszone mięso kroimy na plastry i rozbijamy cienko.
Plastry mięsa przyprawiamy do smaku solą i mielonym pieprzem.
ETAP 2:
 
Mielone mięso wkładamy do miski i mieszamy z cebulą i ogórkami pokrojonymi w drobną kosteczkę, a także z jajkiem i posiekana natką pietruszki. 
Wyrobioną masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
ETAP 3:
 
Na każdym plastrze rozbitego schabu układamy porcje farszu i zwijamy roladki, które możemy spiąć szpilkami.
ETAP 4:
 
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso z każdej strony na złotobrązowy kolor. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i dusimy aż mięso będzie miękkie.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
