Sposób przygotowania:
Pieczone golonki z warzywami
Golonki opłukać i przełożyć do garnka. Mięso zalać wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie oraz do smaku wyspać kucharek i gotować na małym ogniu pod przykryciem do miękkości.
Odcedzić, golonki przełożyć do brytfanki. Warzywa obrać opłukać i osuszyć, pokroić w kostkę lub plasterki i podgotować w wywarze po golonkach, odcedzić.
Warzywami obłożyć golonki.
Piec około w temperaturze około 180, po 15 minutach wlać do golonek z warzywami piwo i piec jeszcze 15-20 minut.
Podawać na gorąco.
Odcedzić, golonki przełożyć do brytfanki. Warzywa obrać opłukać i osuszyć, pokroić w kostkę lub plasterki i podgotować w wywarze po golonkach, odcedzić.
Warzywami obłożyć golonki.
Piec około w temperaturze około 180, po 15 minutach wlać do golonek z warzywami piwo i piec jeszcze 15-20 minut.
Podawać na gorąco.