paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Pieczone golonki z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna i mięciutkie golonki pieczone w warzywach oraz piwie. Są bardzo delikatne i łatwe do przygotowania, serdecznie polecam wypróbować ten przepis.

Pieczone golonki z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczone golonki z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Pieczone golonki z warzywami
Golonki opłukać i przełożyć do garnka. Mięso zalać wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie oraz do smaku wyspać kucharek i gotować na małym ogniu pod przykryciem do miękkości.

Odcedzić, golonki przełożyć do brytfanki. Warzywa obrać opłukać i osuszyć, pokroić w kostkę lub plasterki i podgotować w wywarze po golonkach, odcedzić.

Warzywami obłożyć golonki.

Piec około w temperaturze około 180, po 15 minutach wlać do golonek z warzywami piwo i piec jeszcze 15-20 minut.

Podawać na gorąco.
Pieczone golonki z warzywami
Mięso zalać wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie oraz do smaku wyspać kucharek i gotować
Pieczone golonki z warzywami
Warzywa obrać opłukać i osuszyć, pokroić w kostkę lub plasterki i podgotować w wywarze po golonkach, odcedzić.
Pieczone golonki z warzywami
Podgotowanymi warzywami obłożyć golonki.
Pieczone golonki z warzywami
Piec około w temperaturze około 180, po 15 minutach wlać do golonek z warzywami piwo i piec jeszcze 15-20 minut.