rzelkazag

rzelkazag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 379]

Roladki schabowe z mielonym i pieczarkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Delikatne roladki schabowe z mięsem mielonym i plastrami pieczarek. Dobre zarówno na ciepło, jak i na zimno jako dodatek do sałatek.

Roladki schabowe z mielonym i pieczarkami

Składniki:

Roladki schabowe z mielonym i pieczarkami

 

  • 1 kg schabu bez przerostów
  • 40 dkg mielonej szynki
  • 4 pieczarki
  • sól, pieprz

 

  • rękaw do pieczenia

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z mielonym i pieczarkami

Przygotowanie mięsa

Roladki schabowe z mielonym i pieczarkami
Schab rozbijamy i układamy na nim mięso mielone i pieczarki

Schab nacinamy tak, by zrobić z niego jeden długi płat. Oprószamy solą i pieprzem z każdej strony i rozbijamy na ok 6 mm. Mięso mielone doprawiamy szczyptą soli i pieprzu i nakładamy na całość schabu. Posypujemy pokrojonymi w talarki pieczarkami.

Pieczenie:

Roladki schabowe z mielonym i pieczarkami
Roladę przekładamy do rękawa i pieczemy ok 2 godziny

Roladkę zwijamy do środka wzdłuż szerszego boku. Mocno związujemy sznurkiem i przekładamy do rękawa. Wkładamy do zimnego piekarnika ustawiamy temp. 170 st C i pieczemy 2 godziny.