kuchcik89

kuchcik89

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Roladki schabowe nadziewane mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Roladki schabowe świetnie nadają się na niedzielny lub świąteczny obiad. Mojej rodzince bardzo smakują :)

Roladki schabowe nadziewane mięsem mielonym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Roladki schabowe nadziewane mięsem mielonym

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe nadziewane mięsem mielonym
1. Schab pokroić w plastry, lekko rozbić, doprawić solą i pieprzem.

2. Łopatkę wieprzową zmielić z dodatkiem cebuli. Doprawić do smaku i wyrobić na jednolitą masę.

3. Na plastry schabu nakładać farsz z łopatki. Następnie schab zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami lub szpikulcami do mięsa. Roladki panierować w jajku i bułce tartej. Piec w naczyniu żaroodpornym, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 1 godzinę.
Roladki schabowe nadziewane mięsem mielonym
Roladki faszerowane mielonym są bardzo sycące!