paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Schab pieczony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 14
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny pieczony schab marynowany w miodzie i przyprawach. Nieco inny w smaku niż schaby marynowane w samych przyprawach. Można go podać na zimno lub ciepło.

Schab pieczony

Składniki:

Schab pieczony

 

Sposób przygotowania:

Schab pieczony
Schab opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso natrzeć do smaku solą peklową pozostawić na 1-2 dni.

Miód wymieszać z papryką wędzoną, majerankiem, cynamonem i kolorowym pieprzem grubo mielonym. Marynatą natrzeć mięso.

Schab piec bez przykrycia w piekarniku nagrzanym do 100 st. C przez około 2 godziny.

Mięso pozostawić w wyłączonym piekarniku aż wystygnie.

Tagi:

mięso schab