SUPERPRZEPIS

Roladki schabowe nadziane mięsem i cukinią

  • 1
  • 2milutka
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 15
Roladki schabowe nadziane mięsem i cukinią

Roladki schabowe nadziewane mięsem mielonym z cukinią i pieczarkami to niebanalna propozycja obiadowa zarówno na co dzień jak i na wykwintny rodzinny obiad.Co tu dużo pisać pycha i tyle!

Składniki:

Roladki schabowe nadziane mięsem i cukinią

 

  • 6 plastrów schabu bez kości
  • 30 dag mielonego mięsa
  • 1/2 cukinii
  • 2 duże pieczarki
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżka przyprawy do schabu z czosnkiem i majerankiem
  • sól i pieprz do smaku

Panierka

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe nadziane mięsem i cukinią

ETAP 1:

Roladki schabowe nadziane mięsem i cukinią
schab rozbijamy na cienkie płaty oprószamy przyprawą

Mięso płuczemy,rozbijamy przez woreczek foliowy na cienkie płaty, oprószamy przyprawą do schabu, solą i pieprzem.

ETAP 2:

Roladki schabowe nadziane mięsem i cukinią
mieso mielone łączymy z cukinią i pieczarkami

Pieczarki i cukinię myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach, mieszamy z mięsem mielonym i posiekaną drobniutko cebulką,

ETAP 3:

Roladki schabowe nadziane mięsem i cukinią
mieso wyrobione z cukinią i pieczarkami...

mieszamy doprawiając solą do smaku.Nakładamy masę mięsną po równo na każdy płat schabu, rolujemy formując roladki.

ETAP 4:

Roladki schabowe nadziane mięsem i cukinią
roladki schabowe zrolowane przed smażeniem

Panierujemy w rozkłóconym jajku, mące pszennej, oraz bułce tartej. Smażymy na wolniutkim ogniu z każdej strony na złocisto.