Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki schabowe z młodą kapustą

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
  • KALORIE: 120
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sposób na pyszne roladki ze schabu z dodatkiem młodej kapusty oraz papryki w chrupiącej panierce. idealne na niedzielny obiad.

Roladki schabowe z młodą kapustą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki schabowe z młodą kapustą

 

  • 1 kg schabu wieprzowego
  • 1 cebula
  • 1 marchew
  • 1/3 główki kapusty młodej
  • 1 papryka czerwona
  • Olej do smażenia
  • 2 jajka
  • Bułka tarta do panierki
  • Sól
  • Pieprz
  • ½ łyżeczki octu jabłkowego
  • ½ łyżeczki cukru

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z młodą kapustą

I

Roladki schabowe z młodą kapustą
Przygotowanie mięsa wieprzowego, myjemy, osuszamy, kroimy i doprawiamy sola oraz pieprzem.

Mięso myjemy, osuszamy , kroimy w dwu centymetrowe plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

II

Roladki schabowe z młodą kapustą
Przygotowanie warzyw,

2. Cebule obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojona kapustę oraz obrana i startą na tarce o dużych oczach marchew.

III

Roladki schabowe z młodą kapustą
Przygotowanie warzyw

3. Następnie dodajemy obraną z nasion paprykę i pokrojoną w drobną kostkę. Warzywa doprawiamy octem jabłkowym, pieprzem, cukrem oraz solą i 10 minut dusimy.

IV

Roladki schabowe z młodą kapustą
faszerowanie mięsa

4. Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa.

V

Roladki schabowe z młodą kapustą

5. Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.

6. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.

VI

Roladki schabowe z młodą kapustą

7. Roladki gotowe.

8. Smacznego.