Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z młodą kapustąI
Mięso myjemy, osuszamy , kroimy w dwu centymetrowe plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
II
2. Cebule obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojona kapustę oraz obrana i startą na tarce o dużych oczach marchew.
III
3. Następnie dodajemy obraną z nasion paprykę i pokrojoną w drobną kostkę. Warzywa doprawiamy octem jabłkowym, pieprzem, cukrem oraz solą i 10 minut dusimy.
IV
4. Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa.
V
5. Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
6. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
VI
7. Roladki gotowe.
8. Smacznego.
robaczek
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2