Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Roladki schabowe z mozzarellą i szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Roladki schabowe z mozzarellą i szpinakiem, są bardzo fajną propozycją na obiad który można zaliczyć do dietetycznych opcji.

Roladki schabowe z mozzarellą i szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe z mozzarellą i szpinakiem

 

  • 2 plastry schabu bez kości
  • 100 - 120 g mozzarelli białej
  • świeży szpinak
  • sól i pieprz do smaku
  • czosnek granulowany
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z mozzarellą i szpinakiem
Schab oprószam sola i pieprzem. Rozklepuje układam świeży szpinak i mozzarelle, oprószam czosnkiem. Zwijam w roladki. Spinam wykałaczkami.

Opiekam na oliwie po 2-3 min z każdej strony i przekładam do naczynia do zapiekania.

Zapiekam w 200 stopniach przez około 20 - 25 min pod folią, odkrywam polewam powstałym sosem i dopiekam do zarumienienia.
Roladki schabowe z mozzarellą i szpinakiem
Schab oprószam sola i pieprzem. Rozklepuje
Roladki schabowe z mozzarellą i szpinakiem
układam świeży szpinak i mozzarelle, oprószam czosnkiem.
Roladki schabowe z mozzarellą i szpinakiem
Zwijam w roladki. Spinam wykałaczkami. Opiekam na oliwie po 2-3 min z każdej strony
Roladki schabowe z mozzarellą i szpinakiem
przekładam do naczynia. do zapiekania. Zapiekam