Sposób przygotowania:
Gulasz z suszoną miętą
Mięso opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę. Kawałki mięsa podsmażyć na rozgrzanym oleju a następnie przełożyć do garnka.
Cebulkę obrać i pokroić w piórka, zeszklić, dodać do mięsa, zalać wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie, całość zagotować.
Gotować do miękkości mięsa na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać miętę, koper i natkę, gotować jeszcze 5 minut.
Doprawić do smaku, wlać mąkę wymieszana w niewielkiej ilości wody i wymieszać z sosem gotując aż sos zgęstnieje.
Cebulkę obrać i pokroić w piórka, zeszklić, dodać do mięsa, zalać wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie, całość zagotować.
Gotować do miękkości mięsa na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać miętę, koper i natkę, gotować jeszcze 5 minut.
Doprawić do smaku, wlać mąkę wymieszana w niewielkiej ilości wody i wymieszać z sosem gotując aż sos zgęstnieje.