rzelkazag

rzelkazag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 379]

Roladki schabowe nadziewane

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna propozycja na obiad. Szpinak, kurczak i mozzarella są doskonałym uzupełnieniem kotleta wieprzowego.

Roladki schabowe nadziewane

Składniki:

Roladki schabowe nadziewane

 

  • Na dwie porcje:

 

  • 2 plastry schabu
  • 1/2 piersi kurczaka
  • ok 20 liści szpinaku
  • 5 dkg startego sera mozzarella
  • sól, pieprz, przyprawa gyros
  • olej do smażenia
  • jajko, mąka i bułka tarta do panierki

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe nadziewane
Fileta z kurczaka myjemy, kroimy na małe kawałki i smażymy z dodatkiem przyprawy gyros. Kotlety schabowe cieniutko rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem. Układamy liście szpinaku, kurczaka i posypujemy serem mozzarella. Zwijamy w roladkę i związujemy nicią kuchenną. Obgotowujemy w wodzie ok 10 minut. Wyciągamy i panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju.