Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Roladki schabowe z papryką, pieczarkami i cebulką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Wspaniałe roladki, które podaję przy wszelkiego rodzaju imprezach i uroczystościach ponieważ są pyszne i na ciepło i na zimno.

Roladki schabowe z papryką, pieczarkami i cebulką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Roladki schabowe z papryką, pieczarkami i cebulką

 

  • 3/4 kg schabu bez kości
  • 300 g pieczarek
  • 2 duże cebule
  • 1/2 czerwonej papryki
  • papryka słodka mielona
  • majeranek
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
  • wykałaczki

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z papryką, pieczarkami i cebulką

Przygotowanie warzyw:

Roladki schabowe z papryką, pieczarkami i cebulką
Pokrojona w kostkę cebula i papryka do roladek

Cebulę obrać, z papryki usunąć gniazda nasienne. Warzywa pokroić w drobną kostkę i obsmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.

Smażenie warzyw:

Roladki schabowe z papryką, pieczarkami i cebulką
Cebulka, pieczarki i papryka w trakcie smażenia

Dodać pokrojone w kostkę, obrane wcześniej pieczarki.

Doprawić solą i pieprzem, smażyć do odparowania płynu, od czasu do czasu mieszając (zajmie to mniej więcej 10 minut).

Przygotowanie mięsa:

Roladki schabowe z papryką, pieczarkami i cebulką
Schab wieprzowy w trakcie rozbijania na kotlety

Schab podzielić na 8 plastrów, rozbić cienko przez folię.

Doprawianie mięsa:

Roladki schabowe z papryką, pieczarkami i cebulką
Plastry schabu natarte papryką słodką i majerankiem

Każdy plaster z jednej strony natrzeć dokładnie majerankiem, z drugiej słodką papryką.

Faszerowanie roladek:

Roladki schabowe z papryką, pieczarkami i cebulką
Plastry schabu z wyłożoną obfitą ilością farszu

Od strony po której schab natarty jest majerankiem wyłożyć farsz.

Smażenie roladek:

Roladki schabowe z papryką, pieczarkami i cebulką
Gotowa roladka schabowa przed usmażeniem

Zwinąć roladkę, spiąć wykałaczkami i smażyć na rozgrzanym, głębokim oleju po 7 minut z każdej strony na średnim ogniu.

Po usmażeniu odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Smacznego!