Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z warzywami
Mięso kroimy na cienkie plasterki. Lekko rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, paprykę oczyszcamy i kroimy w słupki, ogórek kroimy w słupki. Każdy plastrek mięsa smarujemy musztardą. Na to kładziemy słupek papryki i ogórka oraz niewielką ilość cebuli. zawijamy w roladkę i spinamy wykałaczką. Każdą roladkę obsypujemy mąką i obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Obsmażone mięso przekładamy do garnka, zalewamy bulionem (kostki rozpuszczone w 1/2 l gorącej wody, dodajemy liście laurowe i pieprz ziarnisty i gotujemy ok 40 min, aż mięso będzie miękkie. Można doprawić solą i pieprzem jeśli jest taka potrzeba.