ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Roladki szynkowe z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna przekąska dla wielbicieli chrzanu i szynki.

Roladki szynkowe z jajkiem

Składniki:

Roladki szynkowe z jajkiem

 

  • 8 dużych plasterków szynki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki chrzanu
  • 1 łyżka majonezu
  • 8 oliwek czarnych (plus oliwki do dekoracji)

Sposób przygotowania:

Roladki szynkowe z jajkiem
Jaja gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w ćwiartki. Chrzan łączymy z majonezem i z pokrojonymi drobno czarnymi oliwkami. Każdy plasterek szynki smarujemy przygotowanym sosem, układamy na mi cząstkę jaja a następnie zawijamy w rulonik. Ruloniki układamy na półmisku, dekorujemy pozostałym sosem oraz pokrojonymi w plasterki oliwkami. Podajemy od razu.