beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Roladki w galarecie Beatki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczne szynkowo- serowe roladki..

Roladki w galarecie Beatki

Składniki:

Roladki w galarecie Beatki

 

  • szynka konserwowa 7 plastrów
  • jaka 2 sztuki
  • żółty ser 10 dag
  • topiony serek 1 sztuka
  • szczypiorek 1/2 pęczka
  • papryka 1/2 sztuki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • bulion 1/2 litra
  • żelatyna 2 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Roladki w galarecie Beatki
W gorącym bulionie rozmieszać żelatynę i odstawić do stężenia. Żółty ser zetrzeć na tarce o średnich otworach. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek umyć, odsączyć i drobno pokroić. Serek topiony rozgnieść w miseczce widelcem. Dodać jajka, żółty ser i dobrze wymieszać. Na koniec dodać szczypiorek i oczyszczoną, umytą i pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz nakładać na plastry szynki.Każdy zwinąć w roladkę. Układać na półmisku i zalać tężejącą galaretką.

Tagi:

sery ser szynka