gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1316]

Roladki w sosie śmietankowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Roladki w sosie śmietankowym podaję z ziemniakami i surówką jako danie główne na obiad. Polecam - są pyszne.

Roladki w sosie śmietankowym

Składniki:

Roladki w sosie śmietankowym

 

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 2 serki topione ziołowe
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do mięs
  • 500 ml śmietanki 18%
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki w sosie śmietankowym

ETAP 1:

Roladki w sosie śmietankowym
Plastry fileta rozbijamy tłuczkiem na kotlety.

Filet z kurczaka kroimy w plastry, które następnie rozbijamy na kotlety.

ETAP 2:

Roladki w sosie śmietankowym
Na rozbitych plastrach mięsa układamy kawałek serka topionego.

Rozbite plastry przyprawiamy delikatnie z jednej strony solą oraz pieprzem i na tej stronie układamy kawałek serka topionego.

ETAP 3:

Roladki w sosie śmietankowym
Plastry mięsa wraz z serkiem zawijamy w roladki.

Zawijamy w roladki.

ETAP 4:

Roladki w sosie śmietankowym
W przyprawie do mięs obtaczamy roladki..

Roladki obtaczamy w przyprawie do mięs.

ETAP 5:

Roladki w sosie śmietankowym
Roladki obtoczone w przyprawie smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Smażymy przez chwilę z każdej strony.

ETAP 6:

Roladki w sosie śmietankowym
Do garnka przekładamy podsmażone roladki i zalewamy śmietanką.

Podsmażone roladki przekładamy do garnka i zalewamy śmietanką. Dusimy na wolnym ogniu. ok 30 -40 minut.
Gotowe roladki wykładamy na półmisek z sosem.